Девето основно училище "Пейо Яворов"-Благоевград
Уникалното училище в град Благоевград

Проект "Научи се да караш ски" в Банско 2024

 

Втората седмица от 19-ото издание на проекта "Научи се да караш ски" в Банско завърши успешно! Професионални инструктори по ски обучиха 98 деца от I до IV клас, от които 48 деца от Девето основно училище "Пейо Яворов"-Благоеград. Проектът е инициатива на Bulgarian SKI Federation, Министерство на младежта и спорта и Регионалните управления на образованието.
 
Най-запомнящо беше самото състезание, където децата мериха сили на пистата. Бяха излъчени 10 деца - 5 момичета и 5 момчета с най-добро време. Трето място при момичетата зае третокласничката от нашето училище Гергана Станчева с време 21,26", а четвърта е Александра Чимева - 21,97" от същия клас. При момчетата Кристиан Георгиев също от трети клас зае четвърто място с време 22,52". ???????????? Браво на победителите!???????????? Поздравления и за всички останали деца, които бяха част от "бялото ни приключение" на ски зона "Банско". Поздравления, скиорчета!⛷️❤️

 

С благодарност към Bulgarian SKI Federation, Министерство на младежта и спорта, Регионално управление на образованието-Благоевград и професионалните ски инструктори от Юлен! Направихте 48 деца от нашето училище щастливи и влюбени за цял живот в белия спорт!